Nyugtató kezelés érzékeny, rozáceára hajlamos bőrre.

A klasszikus bőrtípusokkal ellentétben – száraz bőr, olajos bőr, kevert bőr -, az érzékeny bőr nem is igazán egy bőrtípus, sokkal inkább egy állapota a bőrnek.

Az érzékeny bőr minden bőrtípus esetén egyre gyakrabban előforduló tünet. Ez annyit jelent, hogy bármilyen életkorban, bármilyen bőrtípus esetén előfordulhat.

Az érzékeny bőr reakciói különösen tisztálkodás, hőmérsékleti ingadozások és napozás után jönnek elő. Ilyenkor gyakran tapasztalhatjuk, hogy bőrünk viszket, kivörösödik és ég. Emiatt az érzékeny bőr nyugtató és a környezet által előidézett stressz és irritáció ellen védelmet jelentő ápolást igényel.

Rozáceás bőr esetén nem elég rugalmasak a kapillárisok érfalai. Ez a bőrállapot könnyen felismerhető a főként az orcákon előforduló kis vöröses erekről. A vér nyomása következtében a kapillárisok falai rugalmatlanná válnak, elgyengülnek. Képtelenek lesznek kívánt mértékben összehúzódni és kitágulni, és áttetszővé válnak a bőr felszínén. Az ilyen bőr különösen gondos, speciális védelmet igényel.

A kezelés során használt Ligne Sensitive termékcsalád minden terméke parabén mentes, ásványi olajok és színező anyagok felhasználása nélkül készült, mindemellett olyan aktív hatóanyag komplexet tartalmaz, mely egyaránt nyújt megoldást az érzékeny és száraz, valamint a rozáceás bőr tüneteire.

Kezelés menete:

Az alapkezelés érzékeny bőrre, egy 3 lépcsős tisztítással kezdődik: a bőrfelületi szennyeződéseket egy micelláris tisztítóval, majd az elhalt hámsejteket egy kíméletes bőrradírral távolítjuk el, végül alkoholmentes tonikkal frissítjük fel a bőrt. Ezután a kivörösödésre és rozáceára hajlamos bőrre kifejlesztett ampullát alkalmazzuk nyugtató hatású Aloe Vera géllel, ultrahanggal. A masszázst érzékeny bőrre is alkalmazható, gazdag krémmel végezzük, majd a kezelést speciális rozácea maszkkal és az érzékeny szem környéki területre kifejlesztett szemápoló krémmel folytatjuk. A kezelés rozácea ellenes komplexet tartalmazó ápolókrém felvitelével fejeződik be.

Amennyiben a kezelés részeként mechanikai tisztítást is végzünk, akkor a micelláris tisztítóval történő lemosás, a peelingezés és tonizálás után a bőrt gőzzel puhítjuk fel, majd eltávolítjuk a komedókat, aknékat. Ezután a bőrt VIO-val fertőtlenítjük, majd a hatóanyag ampulla beultrahangozását követően összehúzó pakolást alkalmazunk. A kezelés további lépései megegyeznek a fentebb leírtakkal.

Választható kiegészítő kezelések: Rádiófrekvencia + Krioterápia, mezoterápia, mikromasszázs, bőrvasaló és hatóanyagcsapda, lézerultrahang, kék és vörös fény terápia.

KAPCSOLAT
Monor, Petőfi Sándor utca 6